Koronavirustestaukseen AITO Työterveyden kautta

Asiakasyrityksemme saavat AITO Työterveyden kautta lähetteen koronatestaukseen HUSLABiin. Arvion lähetteen tarpeellisuudesta tekee aina työterveyshuollon ammattilainen.

Miten työntekijäni pääsevät koronatestiin?

Koronavirustesti on helppo lisätä osaksi työterveyssopimusta. Mikäli haluat tarjota työntekijällesi mahdollisuuden päästä koronatestaukseen työterveyden kautta, ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä yrityksesi nimettyyn työterveyshoitajaan tai asiakaspalveluumme 09 839 22012. Sopimusmuutosasioissa voit laittaa suoraan sähköpostia sopimusneuvottelijallemme aito.sopimukset@vantaa.fi

Miten näytteenotto tapahtuu?

COVID-19 -tutkimukseen pääsee vain AITO Työterveyden ammattilaisen lähetteellä. Arvio testin tarpeellisuudesta onnistuu nopeasti, usein jo saman päivän aikana puhelimitse. AITO Työterveyden ja HUSLABin yhteistyön vuoksi työterveysasiakkaamme pääsevät testiin noin vuorokauden kuluessa ja tuloksen saa noin 1-4 vuorokaudessa. Asiakas saa koronatestin tuloksen puhelimitse tai tekstiviestillä AITO Työterveydestä.

Kela korvaa koronatestauksesta aiheutuvia kustannuksia yrityksille

Testin hinta on 159€/hlö. Hinta sisältää näytteenoton ja diagnostiikan. Lisäksi laskutamme sopimuksemme mukaisesti asiantuntijan käytetyn ajan mukaan.

Asiakasyritys saa testeistä kelakorvausta, kun testi ostetaan työterveyshuollon kautta ja siitä on sovittu kirjallisesti. Kelakorvaus koronavirustutkimuksesta on 56€.

Mikäli yritykselläsi on lakisääteinen sopimus AITO Työterveydessä, joka ei sisällä sairaanhoitoa, testaus- ja asiantuntijan työn kulut voidaan liittää työterveyslaskutukseen. Tämä ei kuitenkaan oikeuta kelakorvauksiin. Jos yritykselläsi on kanssamme sairaanhoidon sopimus, asiantuntijan laskutusosuus ja testikulut ohjataan Kela 2 -luokkaan. Katso Kelan ohje täältä.

Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, otathan meihin yhteyttä puhelimitse 09 839 22012.