Potilasrekisteri

Potilasasiakirjojen säilyttämisestä ja käsittelystä määräävät tietosuojalaki sekä erinäiset lait terveydenhuoltoon liittyen. Terveydenhuoltoa koskevat lait ja säädökset edellyttävät potilaskertomuksen laatimista terveydenhuollon palvelutapahtumista ja tiedon säilyttämistä säädösten mukaan.

Potilasasiakirjojen ylläpitämisen ja säilytyksen toteutamme sähköisellä potilastietojärjestelmällä ja valvomme henkilötietojen käsittelijöiden käyttöoikeutta yhteiseen rekisteriimme henkilökohtaisten käyttäjätunnusten ja salasanojen avulla.

Rekisterin sisältämiin tietoihin voit tutustua Informointiasiakirjasta – Tiedote potilasasiakirjojen käsittelystä Vantaan Työterveys Oyssa. Asiakirja selvittää myös potilaan oikeudet tutustua asiakirjoihin ja siihen vaadittavat toimenpiteet.

Potilasasiahenkilö:

Iina Järvinen
Yhteydenotot ajanvarausnumeron kautta 09 839 22012.

Potilasasiahenkilö:

  • neuvoo terveydenhuoltoalan henkilökunnan antamaan hoitoon tai kohteluun liittyvissä ongelmissa
  • neuvoo asiakkaita sosiaalihuollon asiakaslain soveltamiseen liittyvissä asioissa, jos asiakas on tyytymätön saamaansa kohteluun tai palveluun
  • avustaa potilasvahinkoasioissa tai muistutuksen tekemisessä.

 

Potilaspaperien tilaus- ja luovutus

Tilaus- ja luovutuspyynnön löydät alla olevasta linkistä. Pyynnön voit täyttää sähköisesti tai tulostaa sen. Muistathan allekirjoittaa pyynnön. Toimita lomake johonkin AITO Työterveyden toimipisteistä. Jos lähetät pyynnön sähköisesti, ilmoita, mistä toimipisteestä noudat asiakirjat.

Varmistamme henkilöllisyyden aina kuvallisella henkilötodistuksella joko jättäessäsi luovutuspyynnön tai, kun noudat tilaamasi asiakirjat. Jos et itse pääse paikalle, paperit voidaan lähettää kirjattuna kirjeenä henkilökohtaisesti postista noudettavaksi. Lähetys on maksullinen. Mikäli tahdot tilata asiakirjat kirjattuna kirjeenä, otathan ensin yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 09 839 22012.

Potilasasiakirjatilaus ja luovutus_lomake

Rekisteritietojen tarkastuspyyntö ja korjausvaatimus

Asiakkaalla on oikeus tarkastaa omat rekisteritietonsa EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Tällöin asiakkaan tulee täyttää rekisteritietojen tarkastuspyyntö -lomake ja toimittaa se AITO Työterveyden toimipisteeseen. Tarkistamme henkilöllisyyden aina ennen tietojen luovutusta.

Rekisteritietojen tarkastuspyyntö_lomake

Potilaalla on oikeus vaatia itseään koskevan virheellisen tai puutteellisen asiakirjoihin tallennetun tiedon korjaamista, poistamista tai täydentämistä. Tällöin asiakkaan tulee täyttää rekisteritietojen korjausvaatimus -lomake ja toimittaa se AITO Työterveyden toimipisteeseen. Tarkistamme henkilöllisyyden aina ennen korjaustoimiin ryhtymistä.

PoTilastietojen korjausvaatimus_lomake

Allekirjoitetut lomakkeet postitetaan osoitteeseen:

AITO Työterveys – Vantaan Työterveys Oy
Tietosuojavastaava
Väritehtaankatu 8, 5krs.
01300 Vantaa