Potilassiirtoergonomiaohjaus – Tavoitteena turvallinen potilassiirtoergonomia

Ergonomiset työtavat ja apuvälineiden käyttö hoitotyössä vähentävät tuki- ja liikuntaelimistön kuormittumista potilaan siirtymiseen ja avustamiseen liittyvissä työtehtävissä. Samalla ne lisäävät työturvallisuutta ja ennaltaehkäisevät työtapaturmia. Oikeanlaiset siirtymis- ja avustamistilanteet ovat myös potilaalle miellyttävämpiä ja tukevat potilaan aktivoimista ja kuntoutumista.

Potilassiirtoergonomiaohjaus toteutetaan pääasiassa käytännön harjoittelun avulla työfysioterapeutin ohjauksessa parityöskentelynä tai 3-4 hengen ryhmissä.

Potilassiirtojen ergonomian ohjauksessa käydään läpi perusperiaatteita oman kehon käytöstä apuvälineiden oikeanlaiseen käyttöön ja potilaan avustaminen eri asentoihin. Käytämme koulutuksessa erilaisia apuvälineitä kuten potilassänkyjä, lakanoita, tyynyjä, pyörätuoleja ja rollaattoreja sekä liukulevyjä- ja alustoja.

Koulutuksen kesto on kaksi tuntia ja osallistujamäärä on maksimissaan 15 henkilöä/koulutus. Koulutustilan ja potilassiirtoergonomiaohjauksessa käytettävän tilan ja apuvälineiden hankinta on tilaajalla.

Kysy lisätietoja koulutuksesta nimetyltä työterveystiimiltäsi. Kerromme mielellämme lisää.