Työfysioterapeutin suoravastaanotto

Suoravastaanotossa yhdistetään työfysioterapeutin asiantuntemusta ja osaamista tuki- ja liikuntaelinongelmista ja työn fyysisistä kuormitustekijöistä. Suoravastaanotolla arvioidaan aina asiakkaan tila kokonaisvaltaisesti ja työn vaikutusta oireisiin. Merkittävintä hoidossa on työterveyden varhainen puuttuminen ja aktiivinen ote työ- ja liikuntaelinoireissa (TULE) sillä varhaisessa vaiheessa aloitettu ohjaus TULE-oireissa on vaikuttavampaa kuin pitkittyneissä tilanteissa.

Työfysioterapeutin suoravastaanotolla työntekijät saavat TULE-oireisiinsa nopean avun ja kohdennetun ohjauksen. Vaikuttamalla aktiivisesti sekä TULE-oireisiin että työhön ergonomiaohjauksen ja työnmuokkauksen kautta voidaan vähentää oireiden ja työhön paluun mahdollista pitkittymistä. Kokonaisuutta huomioimalla voidaan edistää työntekijän työ- ja toimintakykyä sekä ennaltaehkäistä sairauslomien syntymistä.

Suoravastaanotto osaksi työterveyssopimusta

Asiakasyrityksellä tulee olla sairaanhoidon sopimus (KL2). Työfysioterapeutin suoravastaanottotoimintakäytäntö kirjataan asiakasorganisaation työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan. Työfysioterapeutin suoravastaanotto kuuluu työterveyshuollon kelakorvattaviin palveluihin.

Työterveyshoitaja haastattelee asiakkaan ja ohjaa tarvittaessa hänet työfysioterapeutin suoravastaanotolle. Ajan vastaanotolle saa 1-3 vuorokaudessa. Lääkärin lähetettä ei tarvita, joten yritys säästää kustannuksia, kun turhia lääkärinkäyntejä ei tule, ja työhön paluu on nopeampaa, koska avun saa nopeammin.

Suoravastaanottoa tarjoavilla työfysioterapeuteilla on lisäksi tarvittaessa oikeus kirjoittaa sairauslomaa ja suosittaa reseptivapaita kipulääkkeitä.

Suoravastaanoton ensimmäinen käynti kustantaa 93,46€ ja se ohjataan Kela2-luokkaan. Seurantakäynti ohjataan Kela1-luokkaan, jolloin hinta on 84,20€.

Kysy lisää omalta työterveyshuollon tiimiltäsi. Kerromme mielellämme lisää.

 

Asiakkaaksi AITO Työterveyteen?

Haluatko aloittaa yhteistyön kanssamme? Klikkaa sivulle ”Tee sopimus työterveyshuollon palveluista.” Otamme sinuun pian yhteyttä.