Työfysioterapeutti ohjaa turvalliseen työskentelyyn, ja auttaa ehkäisemään tuki- ja liikuntaelin ongelmia

Työfysioterapeutilta saat ohjausta ja neuvontaa sekä yksilövastaanotolla että työpaikallasi. Yksilövastaanotolla paneudutaan tuki- ja liikuntaelinhaasteisiin ja ergonomiaan. Voit saapua vastaanotolle myös etänä. Työergonomia-asioissa työfysioterapeutti ohjaa ja neuvoo sinua omassa työympäristössäsi ja opastaa valitsemaan esimerkiksi sopivia työasentoja, -tapoja ja -välineitä.

Työfysioterapeutti auttaa esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • Tuki- ja liikuntaelinoireet
  • Akuutti tai krooninen kipu
  • Työergonomia eri aloilla ja työkuormitusta keventävät ratkaisut (Esim. Työn fyysisen kuormittavuuden arviointi, terveysperusteiset suositukset, erityistyölasimittaukset)
  • Heikentynyt tai rajoittunut työkyky
  • Arvio työntekijän fyysisestä toimintakyvystä suhteessa työn fyysisiin vaatimuksiin (Esim. osana työntekijän terveystarkastusta, Toimintakykytestaus)
  • Perussairauteen liittyvä ohjaus ja hoito-ohjeet
  • Elämätapamuutos tai terveysliikunnan ohjaus

Työfysioterapeutin vastaanotolle hakeudutaan oman työterveyshoitajan tai -lääkärin lähettämänä. Ota yhteyttä työterveyshuoltoosi ja kysy tarvittaessa lisää omalta työterveyshoitajaltasi.

Esimies, luo terve ja turvallinen työympäristö työfysioterapeutin avulla

Työfysioterapeutin työ painottuu ennaltaehkäisevään työhön. Apua voi ja kannattaa hakea jo ennen kuin ongelmat syntyvät. Työfysioterapeutti neuvoo esimiestä esimerkiksi uusien työtilojen suunnittelussa ja työvälineiden hankinnassa ja ottaa suunnittelussa huomioon työn laadun ja vaatimukset ja työnantajan toiveet.

Esimies voi kääntyä työfysioterapeutin puoleen, mikäli huoli työntekijöiden fyysisestä jaksamisesta herää tai tuki- ja liikuntaelinoireet lisääntyvät työyhteisössä. Työfysioterapeuttia kannattaa myös konsultoida, mikäli erilaiset työn muutokset lisääntyvät esimerkiksi etätyö tai monitilatyöskentely tai esimies tarvitsee lisää tietoa muutosten tueksi.

Työfysioterapeutin vastaanotolle nyt myös etänä – Säästä aikaa ja vaivaa!

Työfysioterapeuttimme pitävät vastaanottoa myös etänä puhelimitse tai videon välityksellä.

Tiesitkö, että voit tavata työfysioterapeutin myös etävastaanotolla? Olemme vain muutaman klikkauksen päässä.

Työfysioterapeutti hoitaa esimerkiksi seuraavia asioita etänä:

  • Tuki- ja liikuntaelinoireet (akuuttiohjaus)
  • Näyttöpääte-ergonomian ohjaus (erityisesti etätyötä tekevät)
  • Terveysneuvonta, liikuntaohjaus

Kysy tarvittaessa lisää organisaation omalta työterveyshoitajalta tai työfysioterapeutilta. Kerromme mielellämme lisää.

 

Asiakkaaksi AITO Työterveyteen?

Haluatko aloittaa yhteistyön kanssamme? Klikkaa sivulle ”Tee sopimus työterveyshuollon palveluista.” Otamme sinuun pian yhteyttä.