Terve ja hyvinvoiva työyhteisö luo menestyvän organisaation

Työterveyspsykologin työn tavoitteena on psyykkisen hyvinvoinnin edistäminen organisaatiossa. Työterveyspsykologit toimivat asiakasorganisaation tukena ja kumppanina, osana työterveyshuollon moniammatillista tiimiä.

Työhyvinvointiin kannattaa panostaa

Hyvinvoiva työyhteisö vaikuttaa suoraan yrityksen tai organisaation tuottavuuteen sillä terveet ja motivoituneet työntekijät tekevät parempaa tulosta. Työhyvinvointiin kannattaa siis panostaa, se on organisaatiolle myös merkittävä kilpailuvaltti.

Työyhteisön tilanne vaihtelee ja voidakseen hyvin, se tarvitsee tukea eri tilanteissa. Toimivan työyhteisön vuorovaikutus on avointa, työntekijöiden erilaisuus hyväksytään aidosti ja he kokevat onnistumisen kokemuksia. Tämä heijastuu myös positiivisesti työn tuottavuuteen.

Räätälöimme työhyvinvointipalvelut aina asiakasorganisaation toiveita kuunnellen. Niissä yhdistyvät sekä työterveysyhteistyössä saatu tieto että organisaation omia kehittämistarpeita tukevat toiveet.

Työterveyspsykologin työyhteisölle tarjoamat palvelut:

  • Työhyvinvointia tukevat luennot ja koulutukset, esimerkiksi muutostilanteiden tuki, toimivan vuorovaikutuksen kehittäminen tai työntekijän voimavarat.
  • Työyhteisön tilanteen arviointi ja kartoitus työhyvinvointikyselyn tai haastatteluiden avulla, esimerkiksi Parempi Työyhteisö (ParTy) -kyselyllä.
  • Työyhteisön tukeminen entistä toimivammaksi tai muutos- ja kriisitilanteiden tuki, esimerkiksi 1-3 työyhteisökeskustelua tai kriisitilanteen purkamistilaisuus.
  • Työnohjaus työhön liittyvien kokemusten reflektoimiseksi.
  • Ristiriitatilanteiden sovittelu puolueettomana selvittelijänä.
  • Jälkipuinti äkillisessä, traumaattisessa tilanteessa, esimerkiksi työtoverin kuolema tai uhkatilanne työpaikalla.
  • Työhyvinvointia tukevat ryhmät, esimerkiksi työntekijöiden voimavararyhmä.

Kerromme mielellämme lisää palveluistamme. Olethan yhteydessä työterveyshuollon yhteyshenkilöösi tai organisaatiosi työterveyspsykologiin.

 

Asiakkaaksi AITO Työterveyteen?

Haluatko aloittaa yhteistyön kanssamme? Klikkaa sivulle ”Tee sopimus työterveyshuollon palveluista.” Otamme sinuun pian yhteyttä.